Klindt Træning & Terapis behandlingsprogram: Hjælp efter en hjernerystelse

I dette behandlingsprogram arbejdes med 3 generelle faser, som mennesker, der har været udsat for en hjernerystelse, typisk kommer igennem i løbet af deres rekonvalescens-tid:

 • Fase 1, hvor man ikke kan så meget, men bare har brug for rolige og lys-svage omgivelser og sover meget. Fasen er karakteriseret ved en udpræget trang til at trække sig væk fra almindelige hverdagsindtryk og udfordringer, deriblandt tv, computer, sociale begivenheder, m.v.
 • Fase 2, hvor man stadig har mange symptomer på sårbarhed, er overfølsom og har et svingende energiniveau, men begynder at kunne flere ting og får mere og mere appetit på at komme ud og bruge sine kræfter igen. Man er måske begyndt at kunne være tilbage på arbejdet, men har endnu ikke opnået det mentale og fysiske overskud, der skal til, for at være tilbage på sit fulde energi-niveau. Fasen er også karakteriseret ved en forøget negativ stressbarhed over for f.eks. et stigende antal deadlines på arbejdet eller mange samtidige sociale og familiemæssige sammenkomster, fester, bryllupper og lignende.
 • Fase 3, hvor man igen kan deltage i en almindelig hverdag og være på arbejde, men endnu ikke har opnået det fulde mentale og fysiske overskud og har brug for pauser og hjælp til at holde sit energiniveau oppe.

Hvor lang tid, det tager at komme igennem hver fase, afhænger af den enkelte, og hvor hårdt man er blevet ramt af hjernerystelsen, men der gives anvisninger i programmet under hver fase på, hvornår man er klar til at rykke videre til behandlingstilbuddene i den næste fase.

Denne måde at overskue behandlingsforløbet på er gavnlig for de fleste, men man kan også vælge at hoppe tilbage til tidligere fasers videoøvelser og lydguidninger, hvis man synes, at det gør mere gavn for én og er nyttigt i ens rehabiliteringsproces. Derimod bør man ikke hoppe frem i programmet, da f.eks. øvelserne i Fase 3 ikke er egnet til Fase 1.

Specielt i den tidlige og meget følsomme Fase 1, hvor det for mange kan være svært bare at læse en simpel tekst eller være i et lyst rum, anbefaler vi, at man får sine pårørende til at hjælpe én med at læse teksterne, overføre video- og lydfiler og i det hele taget skabe overblik over processen, så man ikke behøver at lade sig stoppe af mentale grænser og nedsat læseevne.

Det er vigtigt at pointere, at dette behandlingsprogram ikke kan stå alene i behandlingen af hjernerystelser, men at man også har brug for professionelles øjne og hænder, der på nært hold kan følge udviklingen og fremskridt.

Sørg derfor for at etablere kontakt til en læge, som du føler dig tryg ved.

Programmet støttes også bedst af nænsomme, osteopatiske og helhedsorienterede fysiske behandlingsformer, der samarbejder med kroppens egne reguleringskræfter snarere end blot at symptombehandle – sådan som Henny Klindt f.eks. praktiserer i sin klinik til daglig. Få mere information om dette ved at kontakte Henny Klindt på mail@hennyklindt.dk.

Alle videoøvelserne og lydguidningerne kan afspilles direkte på denne hjemmeside under de enkelte faser, men der er også mulighed for at få tilsendt alle filerne til download, således at man kan lægge dem direkte på sin egen computer, iPad, iPod, mobiltelefon eller lignende.

Hvis du ønsker at få filerne tilsendt til download, så send venligst en e-mail til: info@storyboardfilm.dk med angivelse af dit navn og adresse og faktura-nummer. Så sender vi filerne til dig via internettet til download.

Overblik over, hvad lydguidningerne og videoøvelserne overordnet hjælper med:

Hver af de 3 faser indeholder følgende:

”Dagen godt Begyndt” er guidede morgenmeditationer, der løfter og stimulerer sindsligevægten og overskuddet til dagen:

 • I Fase 1 bidrager lydguidningen til oplevelsen af stabilitet og lethed i krop og sind.
 • I Fase 2 bidrager lydguidningen til dét at kunne opleve mere tryghed og optimisme.
 • I Fase 3 bidrager lydguidningen til fornemmelsen af tillid, glæde og tryghed.

Dertil hører videoøvelserne under overskriften: ”Gør kroppen parat til aktivitet”, morgen.

 

”En styrkende pause midt på dagen” består af lydguidninger, der er fokuseret på åndedrættet som en ”hjælper” til at løfte energiniveauet på forskellige måder:

 • I Fase 1 skabes fortrolighed med, at muskulaturen frigør spændinger fra uheldet.
 • I Fase 2 støttes muligheden for igen at blive fri og smidig i kroppen.
 • I Fase 3 støttes dét at kunne opbygge mere mental ro og klarhed.

 

”Natten godt begyndt” er guidede aftenmeditationer, der beroliger kroppen og gør sindet klar til nattens genopbygnings-, hvile- og reguleringsarbejde:

 • I Fase 1 støttes dette ved at fokusere på ”trygge” steder i kroppen og større indre ro.
 • I Fase 2 støttes dette gennem ”det anerkendende nærvær”, der får sindet til at falde til ro.
 • I Fase 3 støttes dette gennem ”det anerkendende nærvær” og en oplevelse af lethed og lettelse.

Dertil hører videoøvelserne under overskriften: ”Gør kroppen parat til hvile og søvn”, aften.

© 2024 hjernerystelse.info