Om videoøvelserne og lydguidningerne i behandlingsprogrammet

Videoøvelser og lydguidninger

De skræddersyede, fysiske videoøvelser og meditative lydguidninger, der er udviklet specielt til programmet, går blidt ind og arbejder med kroppen, fysiologien og den mentale ro i forhold til den fase, som den tilskadekomne er i.

Der er skabt seks videoøvelser (på hver 3-6 min.) og tre lydguidninger (på hver 13-18 min.) til hver fase, som kan bruges igen og igen efter behov – altså i alt 18 videoøvelser og 9 lydguidninger/meditationer.

De er alle tilpasset dagens rytme, således at der skabes struktur igennem hele dagligdagen:

”Dagen godt begyndt”:

Består af 1 stk. lydguidning og 3 stk. ”Gør kroppen parat til aktivitet”-videoøvelser til hver fase.

”En styrkende pause midt på dagen”:

Består af 1 stk. lydguidning til hver fase.

”Natten godt begyndt”:

Består af 1 stk. aften-lydguidning og 3 stk. ”Gør kroppen parat til hvile og søvn”-videoøvelser til hver fase.

Når man har købt adgang til behandlingsprogrammet, er der også mulighed for at få alle videoøvelserne og lydguidningerne tilsendt digitalt, således at man kan lægge filerne på sin egen mobiltelefon, iPod, iPad og lignede og afspille dem herfra.

Se et uddrag af én af videoøvelserne hér:

Længde: 1.35 min.

Lyt til et uddrag af én af lydguidningerne hér:

Længde: 3.03  min.

Ud over lydguidningerne og videoøvelserne er der i programmet også inkluderet guides for hver fase, der fører den hjernerystelsesramte gennem behandlingsforløbet – og der er artikler f.eks. omkring, hvordan hjernen fungerer, og hvordan en hjernerystelse påvirker kroppen og sindet.

Hvis der er mulighed for det, anbefales det, at man beder sine pårørende støtte op omkring programmet, da man ofte ikke selv har overskud eller mulighed for at læse eller koncentrere sig om længere tekster, når man er i den første fase.

På denne måde kan én eller flere raske pårørende tage ansvar for at skabe en rolig og tryg atmosfære omkring den hjernerystelsesramte.

Det er vigtigt at pointere, at dette behandlingsprogram ikke kan stå alene i behandlingen af hjernerystelser, men at man også har brug for professionelles øjne og hænder, der på nært hold kan følge udviklingen og fremskridt.

Sørg derfor for at etablere kontakt til en læge, som du føler dig tryg ved.

Programmet støttes også bedst af nænsomme, osteopatiske og helhedsorienterede fysiske behandlingsformer, der samarbejder med kroppens egne reguleringskræfter snarere end blot at symptombehandle – sådan som Henny Klindt f.eks. praktiserer i sin klinik til daglig. Få mere information om dette ved at kontakte Henny Klindt på mail@hennyklindt.dk.

© 2024 hjernerystelse.info